Werkwijze

Voorafgaand aan uw bezoek in onze praktijk vragen wij u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Deze lijst wordt u vooraf toegestuurd. U kunt deze ook hier downloaden.

Sommige ziekten, het gebruik van medicijnen en leefgewoonten kunnen uw mondgezondheid beïnvloeden, of aanleiding vormen tot het nemen van voorzorgsmaatregelen. Het is daarom belangrijk dat ik hiervan op de hoogte ben. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en vallen onder het medisch beroepsgeheim.

Het eerste consult duurt meestal 45 tot 60 minuten. Eerst luisteren wij naar uw wensen. Vervolgens bespreken we wat u zelf al doet aan gebitsverzorging. Wij beoordelen eventueel meegebrachte foto's van uw gebit. Daarna volgt een mondonderzoek en maken wij een gebitsstatus op. Aan de hand daarvan stel ik een diagnose van de conditie van uw tanden en tandvlees. In veel gevallen zijn één tot drie zittingen (totaal één tot twee uur) voldoende om u weer van mooie gezonde tanden te voorzien.

Afhankelijk van de aard en ernst van de problemen wordt er dan nog een pocketstatus gemaakt. Hierop wordt nauwkeurig de conditie van het tandvlees beschreven. Daarna bespreken wij met u welke behandelingen nodig zijn. Hoeveel tijd de behandeling zal kosten, hangt natuurlijk af van de aard en ernst van het tandvleesprobleem.

Wanneer nodig overleggen wij met uw tandarts of arts. Uw tandarts krijgt altijd een rapportage van de diagnose en de behandeling na afloop.

Wij behandelen volgens het stappenplan van het zogeheten paro-protocol. En uiteraard werken wij in een hygiënische omgeving volgens de richtlijnen van het rapport van de Werkgroep Infectiepreventie.

Klik hier voor de gezondheidsvragenlijst

Mondhygiënist Annette Kivit

Niet tevreden?

Bent u niet tevreden over de behandeling, de service, de declaratie, of iets anders, dan hoor ik dat graag van u. Wij proberen eerst het probleem samen met u op te lossen.

Als dat niet lukt, kunt u hier een klacht indienen.

 

De mondhygiënist – uw coach voor een leven lang een gezonde mond
icon

Schrijf u nu in!

U kunt zich onderstaand inschrijven bij onze praktijk. Wij zorgen er dan voor dat er contact met u opgenomen wordt om een afspraak in te plannen.

Uw coach voor een leven lang een gezonde mond
De behandelkamer van Mondhygiënist Annette KivitMondhygiënist Annette KivitKinderen zijn meer dan welkom bij Mondhygiënist Annette Kivit
Adres:


Tel:
E-mail:

Geesterduinweg 3
1902 CB  Castricum

0251-657512
info@mondhygienistcastricum.nl

Privacy- en cookieverklaring

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
08:00 - 17:00 uur
08:00 - 17:00 uur
08:00 - 17:00 uur
08:00 - 17:00 uur
08:00 - 15:00 uur
08:00 - 12:00 uur
gesloten
Tarieven mondzorg per 2021
De tarieven voor de mondzorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.  Lees meer...
Locatie Mondhygiënistenpraktijk Annette Kivit   Locatie
Openingstijden Mondhygiënistenpraktijk Annette Kivit  Openingstijden
Tarieven  Tarieven
Bekijk Google Maps
0251-652746
Mondhygiënist Annette Kivit Castricum
Mondhygiënist Annette KivitMondhygiënist Annette KivitMondhygiënist Annette Kivit